Ensembles

 

Roelof en Renée hebben diverse ensembles.

P1010299

 

 

 

 

Strijkorkest Noordwest-Veluwe en Symfonieorkest Noordwest-Veluwe

Al meer dan 25 jaar bestaan de Noordwest-Veluwe orkesten. Twee orkesten: een strijkorkest en een symfonieorkest, met hart en ziel geleid door Roelof en Renée Klaassen. De orkesten zijn ontstaan vanuit de voormalige muziekschool Noordwest-Veluwe.

De meeste violisten en altviolisten zijn leerlingen van Roelof of Renée maar het orkest staat ook open voor violisten van andere docenten. Het streven is om leerlingen met voldoende muzikale vaardigheden het liefst na twee jaar les, ongeacht de leeftijd, te laten meespelen in één of beide orkesten. De leerling wordt intensief begeleid tijdens de les en tijdens de groepsrepetities van het orkest.

Voor meer informatie zie www.orkestennwveluwe.nl

Harderwijks Strijkorkest

Roelof en Renée namen in 1982 het initiatief om met enkele gevorderde leerlingen een strijkersensemble op te richten en daarmee uitvoeringen te gaan geven. Dit initiatief groeide uit tot het hedendaagse Harderwijks Strijkorkest. Roelof en Renée Klaassen bundelen samen met oud-leerlingen de krachten om van het Harderwijks Strijkorkest een goed strijkorkest te maken.

Volgens hun visie biedt het Harderwijks Strijkorkest hun leerlingen extra kansen, om zich op muzikaal gebied breed te ontwikkelen. Het is, mede daardoor, dat al veel van hun leerlingen een plaats verwierven op de belangrijkste conservatoria van Nederland. Meerdere leerlingen hebben met succes meegedaan aan belangrijke concoursen in Nederland.

Voor meer informatie zie www.harderwijksstrijkorkest.nl

IMG_1061 (1)