Wie zijn wij

Roelof
DSC00914
Roelof Klaassen heeft de hoofdvakken viool en solozang in respectievelijk Zwolle en Utrecht gestudeerd. Al tijdens zijn examenjaar werd hij gevraagd om in te vallen als viooldocent op de Muziekschool Noordwest-Veluwe. Door zijn succes als viooldocent heeft hij diverse aanbiedingen in binnen- en buitenland gekregen om les te geven. Desondanks is hij de Muziekschool Noordwest-Veluwe trouw gebleven, tot hij in 2014 met zijn vrouw Renée de Vioolschool Roelof en Renée Klaassen heeft opgericht.

Naast een bloeiende lespraktijk en het dirigeren van verschillende ensembles treedt Roelof ook als violist op in een ensemble dat regelmatig koren begeleidt, en als solo-zanger. Dankzij zijn kwaliteiten als dirigent is hij door verscheidende orkesten gevraagd voor deze functie.

Renée
DSC03523
Renée Klaassen-Elbertsen begon als kind met pianolessen en volgde later ook vioollessen. Zij ging studeren aan het Conservatorium te Zwolle. Renée volgde als hoofdvak viool en als bijvak piano. De pianolessen heeft zij enige tijd langer voortgezet. Renée kreeg vioollessen van Han Holsbergen. In 1984 studeerde zij af als uitvoerend musicus.

Renée geeft vanaf 1982 vioolles, voorheen aan de Muziekschool Noordwest-Veluwe, sinds 2014 heeft zij samen met haar man Roelof de Vioolschool Roelof en Renée Klaassen opgericht. Ook Renée heeft dankzij haar succesvolle carrière als viooldocente gedurende haar loopbaan meerdere aanbiedingen gekregen om in verschillende delen van Nederland en in het buitenland les te geven.

Vanaf november 2012 is zij concertmeester van het Harderwijks Strijkorkest. Naast deze activiteiten speelt Renée vanaf haar studietijd in een professioneel orkest genaamd Ensemble Conservatoire . Dit orkest begeleidt koren door heel Nederland.